Actueel

Minister van Economische Zaken en Klimaat bezoekt Consortium Luchtvaart in Transitie

17/05/2022

Op maandag 16 mei bracht de minister van Economische Zaken en Klimaat, Micky Adriaansens, een bezoek aan het Consortium Luchtvaart in Transitie. Het bezoek vond plaats in de GKN Fokker vestiging in Papendrecht, een belangrijke deelnemer binnen Luchtvaart in Transitie.  

De minister werd rondgeleid door de fabriek en vervolgens ontvangen door een aantal vertegenwoordigers van het Consortium. Samen zijn zij in gesprek gegaan over het versnellen van het verduurzamen van de luchtvaart en de goedgekeurde aanvraag voor het Nationaal Groeifonds. Naast een presentatie door de kennisinstellingen TU Delft|Aerospace Engineering en NLR, werden door Consortium deelnemers – HAPPS (Hydrogen Aircraft Powertrain & Storage Sytems) Unified International en HOT (H2 Ombouw Turbofan) – innovaties voor de verduurzaming van de bestaande vloot besproken. Daarnaast zijn nieuwbouwinitiatieven toegelicht waaronder de Embraer Energia. Ook de enabeling technologies zoals de elektronische & thermische systemen en de materialen & productietechnologieën van GKN Aerospace en Aeronamic kwamen aan de orde. Deze zijn nodig om een duurzame luchtvaart te kunnen realiseren.

We zijn er trots op dat we met het ecosysteem dit mooie voorstel een vliegende start kunnen geven. Met deze aanpak denken we maximaal bij te kunnen dragen aan het terugdringen van de CO2 uitstoot en als Nederland een koploperspositie in te kunnen nemen.