De Energia familie

Vliegtuigfabrikanten (OEM’s) ontwikkelen vele initiatieven om vanuit de vliegtuigmaakindustrie een bijdrage te leveren aan het bereiken van netto-nul koolstofemissies in 2050. Zo ontwikkelt Embraer de Energia-familie: vier conceptvliegtuigen van verschillende groottes met verschillende voortstuwings­technologieën: volledig elektrisch, waterstof brandstofcel-elektrisch, “dual-fuel” gasturbine en hybride-elektrisch.  Ondertussen gaan ook de innovaties in het bestaande projectenportfolio door, bijvoorbeeld om alle Embraer-vliegtuigen tegen 2030 geschikt te maken om op duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) te kunnen vliegen.


Embraer zet meer dan 50 jaar unieke ervaring met het ontwikkelen van vliegtuigen en het introduceren van nieuwe technologieën in om oplossingen binnen de Energia-familie te beoordelen op haalbaarheid om bij te dragen aan het verduurzamen van de luchtvaart. De concept­vliegtuigen van de Energia-familie vormen een ideaal platform voor het ontwikkelen van nieuwe technologische oplossingen voordat deze kunnen worden opgeschaald naar grotere vliegtuigen.

Embraer werkt nauw samen met internationale partners zoals technische universiteiten, luchtvaartonderzoeksinstituten, en kleine en middelgrote ondernemingen. De jarenlange goede relatie van Embraer met het Nederlandse innovatie-ecosysteem biedt de Nederlandse partners een unieke kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan de R&D uitvoeringsagenda van het Energia-familieconcept.