Partners

GKN Fokker

GKN Fokker is toeleverancier van technologische geavanceerde vliegtuigsystemen en componenten voor de luchtvaartindustrie en werd meer dan 100 jaar geleden opgericht door luchtvaartpionier Anthony Fokker Het bedrijf is onderdeel van GKN Aerospace, een van grootste luchtvaarttoeleveranciers ter wereld. GKN Fokker is wereldwijd technologieleider op het gebied van lichtgewicht composieten en elektrificatie die een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de luchtvaart.

 

GKN Fokker biedt werk aan ongeveer 3000 mensen in Nederland op 4 productielocaties:

 

  • Papendrecht en Hoogeveen: Aerostructures- lichtgewicht structuurdelen zoals romppanelen vleugeldelen en staarten (Fokker Aerostructures)
  • Hoogerheide: Electrical Systems- bekabelingssystemen (Fokker Elmo)
  • Helmond: Landing Gear- landingsgestellen (Fokker Landing Gear).

 

GKN Fokker heeft aanzienlijke werkpakketten op vrijwel alle belangrijke vliegtuigprogramma’s van vandaag de dag en een brede klantenkring verspreid over de commerciële en militaire en luchtvaart met vrijwel alle toonaangevende vliegtuigfabrikanten zoals Airbus, Boeing, Dassault, Gulfstream, Lockheed Martin, Northrop Grumman en vele anderen.

Het bedrijf is meestal betrokken gedurende de volledige levenscyclus van een vliegtuig, die varieert tussen de 20 en 40 jaar.

De geavanceerde technologieën en toonaangevende portfolio van Fokker op het gebied van aerostructures, bekabeling en landing gear zijn, na een overname in 2015, integraal onderdeel van één de grootste luchtvaarttoeleveranciers van de wereld: GKN Aerospace, met een omzet van €3.1 miljard in 2020 en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 15.000 medewerkers verdeeld over 39 productielocaties in 12 landen. GKN Aerospace heeft hoogtechnologische expertise en een duidelijke focus op gerichte innovatie en geautomatiseerde productie.