Partners

Panta Holdings

Solide Nederlandse investeringsmaatschappij
Panta is in 1984 opgericht door Jaap Rosen Jacobson met als doel het behouden en beheren van belangen in bedrijven. Oorspronkelijk gestart met een belang in de investeringsgroep Wolters Schaberg is Panta gegroeid naar een onafhankelijke, solide Nederlandse investeringsmaatschappij die in de loop der jaren successen heeft geboekt met turnarounds bij circa 65 bedrijven. Een klein team van top professionals is dagelijks bezig met de operaties en strategie van Panta en haar deelnemingen.

Strategie
Panta investeert in verschillende sectoren gericht op bedrijven die ondermaats presteren, risicovolle ontwikkelingsprojecten uitvoeren of innovatieve jonge technologieën hebben met grote potentie voor de toekomst. Door het nemen van meerderheidsbelangen bewaakt Panta de slagvaardigheid van haar bedrijven en kan Panta de impact op de investeringen maximaliseren.

Luchtvaart, onroerend goed en hotels
Sinds 1995 heeft Panta zelfstandig een portefeuille opgebouwd van met name meerderheidsbelangen in diverse sectoren. Panta behoud de belangen voor relatief langere tijd en deze bevinden zich in de luchtvaart, onroerend goed en hotels. Daarnaast doet Panta selecte groei- en ‘seed’ investeringen in technologiebedrijven.

Huidige deelnemingen (2022)
De huidige deelnemingen van Panta zijn Fokker Services Groep (Fokker Services en Fokker Techniek, wereldwijd actief op het gebied van het onderhouden, ombouwen en moderniseren van vliegtuigen), Netherlands Aircraft Company (Ontwikkelen Fokker 130 programma), Avcorp (Canadese leverancier van geïntegreerde metalen, composieten en hybride vliegtuigcomponenten en structuren), Postillion (hotels) en Life NL (Onroerend goed en project ontwikkeling).